یک گزارش تحلیلی درباره اضافه شدن آگهی بازرگانی وسط سریال‌های شبکه خانگی | بازی دو سر برد

 یک گزارش تحلیلی درباره اضافه شدن آگهی بازرگانی وسط سریال‌های شبکه خانگی | بازی دو سر برد

مدتی است پلتفرم‌ها مابین سریال‌های نمایشی‌شان اقدام به پخش آگهی بازرگانی‌می‌کنند، این اتفاق هم دارای نکات تاریک و روشن متعددی است که در مجموع کفه ترازو را به نفع مخاطب و پلتفرم در وضعیت متعادلی قرار می‌دهد.

کانال تلگرام مووی پلات

به گزارش فیلم‌نیوز، مدتی است کاربران پلتفرم‌ها با اتفاقی تازه مواجه شدند و آن پخش آگهی بازرگانی است. ابتدای فیلم، سریال و برنامه‌ها چند تبلیغ دیده می‌شود و در میانه پخش هم این اتفاق گاهی تکرار می‌شود. در نگاه اول مخاطب یاد تلویزیون می‌افتد که پیش از این و در میانه محصولات خود به کرات آگهی بازرگانی می‌گنجاند. آیا پلتفرم‌ها هم مثل تلویزیون دنبال درآمد بیشتر هستند؟ روزنامه هفت صبح در گزارشی تحلیلی برای دست یافتن به پاسخ، ماجرا را پیگیری کرده است که نشان می‌دهد تصمیم پلتفرم‌ها اتفاقا به‌نفع خود کاربران است.

آگهی از کجا آمد؟ | در دهه هفتاد، مخاطبان تلویزیون به یک‌باره شاهد پخش تبلیغات وسط سریال‌ها بودند. پیش‌تر، آگهی‌ها فقط اول هر سریال روی آنتن می‌رفت و این ماجرا برای برخی تازگی داشت و برخی نه. مطلعان، از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای زبان با این شیوه آشنا بودند؛ هر چند این کانال‌ها همچنان تبلیغاتی طولانی و متعدد دارند. حالا و در شبکه نمایش خانگی این پدیده نسبتا نو، کاربران را با یک سوال مهم مواجه کرده است که دلیل چیست؟ مگر شبکه خانگی با تلویزیون نباید متفاوت باشد؟ وقتی کاربر، برای حق اشتراک و مصرف اینترنت هزینه پرداخت می‌کند، چرا باید با آگهی بازرگانی هنگام تماشای محصولات پلتفرم‌ها مواجه باشد؟

پلتفرم‌ها مدتی است لابه لای سریال‌هایشان اقدام به پخش آگهی بازرگانی می‌کنند.
«فیلیمو» هم مدتی است پخش آگهی وسط سریال‌هایش را شروع کرده است.

آگهی چرا آمد؟ | طی بررسی‌های انجام شده یک جواب کوتاه اما مهم درباره چرایی پخش آگهی بازرگانی توسط پلتفرم‌ها به‌دست آمد: هزینه تولید محصولات مختلف (سریال و برنامه) نسبت به گذشته افزایشی چشمگیر داشته است. (این را همه می‌دانیم چون در این جامعه زندگی می‌کنیم!) پلتفرم‌ها برای ادامه حیات منطقی خود پس از افزایش هزینه تولید، دو راه چاره پیش‌رو دارند: گزینه اول بالا بردن هزینه اشتراک است که دست‌کم باید مبلغ کنونی آن سه برابر شود. این اتفاق چند وقت پیش رخ داد که صدای اعتراض‌ها بلند شد. تازه طبق اعلام، افزایش هزینه اشتراک، به اندازه‌ای نبود که بتواند دخل‌وخرج پلتفرم‌ها را یکسان کند. گزینه دوم عدم افزایش هزینه اشتراک است که به‌جای آن تبلیغات، ابتدا و وسط محصولات پخش می‌شود. راستش ابتدا بنا داشتیم روی پرسشی که در بالا مطرح شد، مانور دهیم: «وقتی کاربر، برای حق اشتراک و مصرف اینترنت هزینه پرداخت می‌کند، چرا باید با آگهی بازرگانی هنگام تماشای محصولات پلتفرم‌ها مواجه باشد؟» با شنیدن پاسخ اما قانع شدیم؛ چرا که حالا به‌جای آنکه هزینه اشتراک چند برابری از جیب مبارک پرداخت کنیم، کمی بیشتر وقت می‌گذاریم و آگهی‌ها را هم می‌بینیم! خدا را شکر که مجموع زمان این آگهی‌ها فقط چند دقیقه است.

پلتفرم‌ها مدتی است لابه لای سریال‌هایشان اقدام به پخش آگهی بازرگانی می‌کنند.
پلتفرم «تماشاخونه» برای اولین بار پخش آگهی بازرگانی میان سریال را باب کرد و سریال «پدر گواردیولا» با همین وضعیت منتشر شد.

آیا مثل تلویزیون است؟ | با این همه نگران هستیم که نکند مدل پخش آگهی در پلتفرم‌ها شبیه تلویزیون شود. خبر دارید که پیش از برنامه‌ها و سریال‌های تلویزیونی، دست‌کم پنج دقیقه تبلیغات پخش می‌شود. این زمان موقع فوتبال‌های حساس به سه برابر نیز می‌رسد. تازه بین محصولات تلویزیونی هم سهم آگهی‌ها طولانی و حوصله سر بر است. قصه فقط همین نیست و در زمان پخش فیلم، سریال، فوتبال و برنامه، آگهی‌ها به شکل زیرنویس مقابل چشم مخاطب رژه می‌روند. نگرانیم که پلتفرم‌ها به این روز بیفتند که امیدواریم چنین نشود. یک مسئله دیگر را هم از یاد نبریم و اینکه بودجه تلویزیون چندین برابر پلتفرم‌ها است که بخش عمده آن از محل بودجه عمومی تامین می‌شود. پس رایگان بودن تلویزیون نباید منتی بر سر مردم باشد! تازه خیلی از برنامه‌های تلویزیون حامی مالی قدرتمند دارند؛ از جمله «پانتولیگ»، «حسینیه معلی»، «شکوفا»، «فوتبال برتر»، «گزارش ورزشی» و ویژه‌برنامه‌های مختلف همچون یلدا ، عید و…

اسپانسر چه می‌شود | شاید در طول خواندن این گزارش، سوال دیگری گوشه ذهن‌تان حک شده باشد که باوجود پخش آگهی در ابتدا و وسط محصولات پلتفرم‌ها، پس چرا حامیان مالی هم هستند؟ این تصمیم نیز در راستای بالا نرفتن هزینه اشتراک بوده. حالا این که گاهی آگهی‌هایی که در قالب بیلبورد در سریال‌های خانگی می‌بینیم، بد یا خوب جانمایی شده، بحثی دیگر است. طبعا پلتفرم‌ها باید در این زمینه به ایده‌های جالب‌تر برسند؛ چراکه قبل از مخاطب، خود محصول آن‌ها متضرر می‌شود. این نکته مهم برای رئالیتی‌شوها و گیم‌شوهای خانگی هم صدق می‌کند… خلاصه اینکه پلتفرم‌ها چاره‌ای جز اتخاذ شیوه فعلی ندارند و تصمیم مذکور با هدف حمایت از کاربران خود در قالب عدم افزایش حق اشتراک بوده است.

منبع : www.filmnews.ir | با مووی پلات همراه باشید !
*برای مشاهده مطالب بیشتر و مشابه “اینجا” کلیک کنید.


درصورت نیاز برای ارتباط با مدیریت سایت، بر روی “ارتباط با مدیریت وبسایت” کلیک کنید..

حتما ببینید

مروری بر جا به جایی بازیگران نقش‌های کلیدی فصل دوم و سوم «سرزمین مادری» | تعویض‌های آقا کمال جواب داد؟

مروری بر جا به جایی بازیگران نقش‌های کلیدی فصل دوم و سوم «سرزمین مادری» | تعویض‌های آقا کمال جواب داد؟

حاشیه‌های توقیف سریال «سرزمین مادری» در زمان پخش اولیه ، پیامدهای بسیاری داشت تا جاییکه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *